Υλικά
3 φλιτζάνια αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη, 4-5 πικραμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη, ½ ζάχαρη άχνη, 1 κρόκος αυγού χτυπημένος ελαφρά, 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο μαρέγκα, χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με τα πικραμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο και το ασπράδι του αυγού. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη όχι σφιχτή, που να πλάθεται εύκολα. Για να φτιάξουμε τα σχέδια, κατασκευάζουμε αρχικά μια πλατιά βάση από ζύμη.
Στη συνέχεια σχεδιάζουμε φύλλα, λουλούδια και ότι σχήματα θέλουμε και τα τοποθετούμε στη βάση. Βάζουμε με προσοχή τις δημιουργίες της ζύμης, αφού τις χρωματίσουμε σε αντικολλητικό ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 100ο C, προσέχοντας να μη ροδίσουν, αλλά απλά να στεγνώσουν.