Αμυγδαλωτά

Για γάμους και χαρές

Υλικά :

Για 20 αμυγδαλωτά :

3 φλιτζάνια αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη 4-5 πικραμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη 1 / 2 κιλό ζάχαρη άχνη 1 κρόκο αυγού χτυπημένο ελαφρά 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο μαρέγκα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση :

Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με τα πικραμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο και το ασπράδι αυγού. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη όχι σφιχτή, που να πλάθεται εύκολα. Για να φτιάξουμε τα σχέδια, κατασκευάζουμε αρχικά μια πλατιά βάση από ζύμη. Στη συνέχεια σχηματίζουμε φύλλα, λουλούδια και ότι σχήματα θέλουμε και τα τοποθετούμε στη βάση. Τοποθετούμε τις δημιουργίες της ζύμης, αφού τις χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε αντικολλητικό ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 100°C, προσέχοντας να μη ροδίσουν αλλά απλά να στεγνώσουν.