Υλικά:

640 γραμμ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και στεγνή,

480 γραμμ. ζάχαρη,1-2 σταγόνες λάδι ανθόνερου,

1 φλιτζάνι νερό,1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,

ζάχαρη χοντρή για το πασπάλισμα

 Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μπλέντερ του μίξερ τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε να ψιλοκοπανιστούν. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για να δέσουν και να γίνουν πυκνό σιρόπι. Λίγο πριν δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι του ανθόνερου. Κατόπιν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, τ’ αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε τα τριμμένα αμύγδαλα. Έπειτα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Στην συνέχεια πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα αμυγδαλωτά και τα τυλίγουμε στην χοντρή ζάχαρη. Χαρακτηριστικό σχήμα είναι το αχλαδάκι που το στολίζουμε βάζοντας ένα φυλλαράκι μυρτιάς στο πάνω μέρος και ένα γαρύφαλλο στο κάτω.