Υλικά
1,5-2 κιλά αρνάκι, ψαχνό κομμένο σε μικρά κομματάκια,
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια,
χυμό από 1 λεμόνι, 1 κουταλάκι θυμάρι, 1 κουταλάκι ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο,
150-200 γραμμάρια αμπελόφυλλα ζεματισμένα.
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα κομματάκια του κρέατος, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε μία επιφάνεια εργασίας 1ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, από πάνω μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε σιγά σιγά τα αμπελόφυλλα σε ρολό και τυλίγουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε προσεχτικά την λαδόκολλα και ύστερα το αλουμινόχαρτο σε ρολό σφιχτά και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες περίπου και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.