Υλικά

200 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο, 300 γραμμ. κιμά αρνίσιο,

1 αυγό, 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο, ½ κουταλάκι πάπρικα, ¼ κουταλάκι κουρκουμά,

¼ κουταλάκι κύμινο, ¼ κουταλάκι κόλιανδρο κοπανισμένο, αλάτι, πιπέρι,

½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για τη σάλτσα

1 ½ φλιτζάνι πολτοποιημένες ντομάτες, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κόκκους μπαχάρι,

1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλα, λίγο πιπέρι, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το ¼ από μια πράσινη πιπεριά, αλάτι.

Για το σερβίρισμα

500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 5 μεγάλες πίτες για σουβλάκια, 3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σε μια λεκανίτσα μουσκεύουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε, το ρίχνουμε μέσα στον κιμά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους τα υλικά. Το μίγμα μας πρέπει να είναι αφράτο, για αυτό, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν είναι έτοιμο, σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να γυαλίσει, ρίχνουμε την πιπεριά να μαραθεί λίγο, τα μπαχαρικά, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε στενόμακρα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο. Κατόπιν αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, τις ψήνουμε, τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, τις αλείφουμε με γιαούρτι από πάνω, ρίχνουμε τη σάλτσα, βάζουμε τα μπιφτέκια, τις κομμένες ροδέλες ντομάτας, τις ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.