Γιορτές της γης…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

ΑΜΥΓΔΑΛΟ.

Αγαπημένος καρπός προσθέτει νοστιμιά σε πολλές παρασκευές της ζαχαροπλαστικής και της μαγειρικής,

 

 

 

 

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ.

Απολαυστικός χυμός ενώ δε λείπει από τη ζαχαροπλαστική.

Το γλυκό κουταλιού είναι αρκετά ελκυστικό και η σάλτσα του νοστιμίζει ζυμαρικά και ψάρι…

 

 

ΜΗΛΟ.

Φρούτο με ξεχωριστή θέση στα τραπέζια όλου του κόσμου.

Μαγειρεμένο με χοιρινό και ευρέως γνωστό μέσω της κλασικής μηλόπιτας.

 

 

 

ΣΕΛΙΝΟ.

Σημαντικό λαχανικό που πρωταγωνιστεί σε σαλάτες και κυρίως σε φαγητά κατσαρόλας…

 

 

 

 

ΣΠΑΝΑΚΙ.

Δυναμωτικό και ευεργετικό χάρη στην περιεκτικότητά του σε σίδηρο και βιταμίνες…

 

 

 

 

ΦΙΝΟΚΙΟ.

Αρωματικό ιδανικό για πράσινες σαλάτες και σάλτσες για ψάρι και ριζότο…

 

 

 

 

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ.

Γευστικός και μεγάλης θρεπτικής αξίας καρπός που μπαίνει σε σαλάτες, γλυκά, ψωμί και φυσικά τρώγεται και ωμός.

 

 

 

 

ΚΑΡΔΑΜΟ.

Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και σε πίτες και είναι ιδιαίτερα θρεπτικό…