Υλικά:

350 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο, 100 γραμμ. φιστίκια ωμά τριμμένα, 150 γραμμ. Ζάχαρη, 6 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια, 70 γραμμ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο, 2 βανίλιες, 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι αλάτι, φιστίκια για το γαρνίρισμα.

Για το σιρόπι: 

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη,

1 ½ φλιτζάνι νερό,

φλούδα 1 λεμονιού,

1 κουταλάκι χυμό λεμόνι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και τις βανίλιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφράτα. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Στο μπολ που χτυπήσαμε τους κρόκους προσθέτουμε τα τριμμένα φιστίκια, το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα, αδειάζουμε το γλυκό, το στρώνουμε με μια σπάτουλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις ψηθεί το γλυκό το περιχύνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σερβίρουμε γαρνίροντάς το με φιστίκια Αιγίνης.