Υλικά:
1 κιλό καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, 1/2 κιλό ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι, 5 ασπράδια αυγών,
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη, 1 κουταλάκι κανέλα, 2 βανίλιες, λίγη μαστίχα κοπανισμένη, ξύσμα 1 πορτοκαλιού,
2 κουταλιές ανθόνερο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τη ζάχαρη, τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και τ’ αφήνουμε λίγα λεπτά, μέχρι να νοτίσει λίγο η ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι ή το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το ανθόνερο. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη και πλάθουμε τα καρυδάτα σε σχήμα μισοφέγγαρου. Κατόπιν βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα καρυδάτα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε επιφάνεια στην οποία έχουμε στρώσει λαδόχαρτο, τ’ αλείφουμε με λίγο ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.