Υλικά
20 αυγά, 20 κουταλιές ζάχαρη, 10 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,
10 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη, 20 κουταλιές καρύδι τριμμένο,
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ ή σόδα, ½ φλιτζανάκι κονιάκ, 3 βανίλιες ,
1 κουταλιά κανέλλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο, ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
2 βανίλιες, 1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, χυμό από μισό λεμόνι, 2 ξυλάκια κανέλλα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά. Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Στη λεκάνη που έχουμε χτυπήσει τους κρόκους ρίχνουμε όλα τα υλικά (το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά, τα καρύδια, το ξύσμα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και τέλος ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Παίρνουμε με μία κουτάλα το καυτό σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό.