Υλικά
300 γραμμ. κιμά αρνίσιο, 300 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο,
1 κουταλάκι κόλιανδρο, 1 κουταλάκι κύμινο,
1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, αλάτι, 2 ασπράδια αυγού,
Ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Για το σερβίρισμα
Πίτες, 2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους κομμένα σε φέτες,
μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι σουμάκ ( τούρκικο μπαχαρικό ),
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη κιμά, το λάδι, το βούτυρο και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Κατόπιν πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια τα σουτζουκάκια και τα περνάμε σε ξυλάκια ή καλύτερα αν έχουμε σε πλατιές λάμες. Ανάβουμε τα κάρβουνα ή προθερμαίνουμε το γκριλ και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια αλείφουμε τις πίτες με ελάχιστο λάδι και τις ψήνουμε ελαφρά. Κατόπιν βάζουμε σε πιάτο την πίτα, από πάνω τα μπιφτέκια και γαρνίρουμε με τις φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ και ψιλοκομμένο μαϊντανό.