Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα ψιλοκομμένη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο

3 αυγά

1 κουταλιά στακοβούτυρο

150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

250 γραμμ. φέτα τριμμένη

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη

500 γραμμ. αλεύρι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κολοκύθα τα κρεμμύδια και το στακοβούτυρο και τα σοτάρουμε να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη φέτα, λίγο αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, τα αυγά χτυπημένα και τα ανακατεύουμε. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη και την ανοίγουμε σε 2 φύλλα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε από κάτω το ένα φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης καλά, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 °C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί το φύλλο.