Υλικά
1 κιλό κρέας από σπάλα μοσχαριού (κομμένο σε λεπτές φέτες )
6 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη,
1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο,
¼ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο ή 2 κόκκους,
1 ξυλάκι κανέλα, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά πελτέ,
ελάχιστο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό,
8 πίτες μικρές, 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλιά πάπρικα.
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλη μισή ώρα. Όταν μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα πιει τα υγρά της και έχει πήξει, προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε τις πίτες, βάζουμε πάνω μια ποσότητα γιαουρτιού και μετά το κρέας με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.