Υλικά

1 λίτρο και 700 γραμμάρια γάλα,

300 γραμμάρια ζάχαρη

40 γραμμάρια νισεστέ,

50 γραμμάρια ρυζάλευρο, 1 κουταλάκι αλάτι,  1 ποτήρι νερό

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί καλά χωρίς όμως να βράσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με το νισεστέ, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και τα αναμειγνύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Κατόπιν αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα του νισεστέ και του ρυζάλευρου στο γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα και να πήξει η κρέμα. Η κρέμα μας είναι έτοιμη και τη σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, κεράσι ή και σοκολάτας, γαρνίροντάς την προαιρετικά και με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδια.