Υλικά
Για τη γέμιση
1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φετάκια, ½ φλιτζάνι λάδι ,
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο,
2 μεγάλα κρεμμύδια, 5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες,
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο , 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ χωρίς να το αραιώσουμε, 4 αυγά, αλάτι, πιπέρι, ½ φλιτζάνι ρύζι
Υλικά για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι, 1 κουταλιά ξύδι, 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι , 1 κουταλάκι ζάχαρη,
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, όλα τα μυρωδικά και τέλος τα μανιτάρια, τ’ αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Στο μεταξύ ρίχνουμε τα υλικά για το φύλλο σε μία λεκάνη, ζυμώνουμε δυνατά και ανοίγουμε φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, στρώνουμε μέσα το φύλλο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση και χτυπάμε τ’ αυγό σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Τ’ αδειάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, τ’ ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί. Ψήνουμε στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο σε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας και να ψηθεί το φύλλο.