Υλικά

3 φύλλα σφολιάτα γαλλικού τύπου

250 γραμμ. ζάχαρη άχνη

75 γραμμ. αλεύρι

2 αυγά

1/2 λίτρο γάλα φρέσκο

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Όταν ασπρίσουν ρίχνουμε το αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το προσθέτουμε τμηματικά στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Αδειάζουμε στη συνέχεια το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ψήνουμε στο φούρνο ένα ένα τα φύλλα της σφολιάτας, τρυπώντας τα με πιρούνι για να μην κάνουν φουσκάλες. Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα φύλλο και επάνω του απλώνουμε με σπάτουλα τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας άλλο ένα φύλλο στο οποίο απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο της σφολιάτας το οποίο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.