Υλικά:

1 λίτρο και 700 γραμμ. γάλα,

300 γραμμ. ζάχαρη,

40 γραμμ. Νισεστέ,

50 γραμμ. Ρυζάλευρο,

1 κουταλάκι αλάτι,

1 βανίλια,

1 ποτήρι νερό.

Για το γαρνίρισμα:

γλυκό τριαντάφυλλο, φιστίκια Αιγίνης τριμμένα.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία καλά, χωρίς όμως να βράσουν, ανακατεύοντάς τα συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρυζάλευρο με το νισεστέ, προσθέτουμε το νερό και τ΄ ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά. Κατόπιν αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα του νισεστέ και του ρυζάλευρου στο γάλα και τ΄ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν τη γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.