Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 80 γραμμ. μαγιά φρέσκια, 1/2 φλιτζάνι γάλα,
100 γραμμ. βούτυρο, 4 αυγά σαντιγί, κερασάκια (για το στόλισμα) αμύγδαλα ασπρισμένα
Για το σιρόπι
½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 ½ φλιτζάνι νερό, λίγο χυμό λεμονιού, 1 φλιτζανάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τη μαγιά με το γάλα και στο τέλος ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζύμη σε μεταλλικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα και την αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη να σταθεί και να φουσκώσει περισσότερο. Αφού φουσκώσει την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με σαντιγί, λίγα αμύγδαλα και κερασάκι.