Υλικά
500 γραμ. φύλλο κρούστας
1 κιλό λουκούμια βουτύρου με καρύδια
1 φλιτζανάκι φυτικό βούτυρο ή καλαμποκέλαιο
ζάχαρη άχνη, 1-2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλάθουμε ένα ένα τα λουκούμια σε λωρίδες μήκους 10 εκ. Κατόπιν στρώνουμε ανά δύο τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, τ’ αλείφουμε με βούτυρο ή καλαμποκέλαιο και τα κόβουμε σε λωρίδες μήκους 15 εκ. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας από ένα κορδόνι λουκούμι, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και το τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε στους 170-180° C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν ανακατεύουμε μέσα στην άχνη τις βανίλιες και μόλις ψηθούν οι φλογέρες τις πασπαλίζουμε καλά.