Υλικά (60 κομμάτια)
κιλό καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη,
1 κιλό φύλλο μπακλαβά,
3 μοσχοκάρυδα τριμμένα,
2 κουταλιές κανέλα,
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο,
2 κουταλιές ζάχαρη,
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα,
ανθόνερο,
φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα (λιωμένο)
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε την καρυδόψιχα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και λίγο από το ανθόνερο για να βραχεί ελαφρά το μείγμα και να ζυμώνεται. Έπειτα κόβουμε το φύλλο του μπακλαβά σε τετράγωνα κομμάτια 15 επί 15 εκατοστά, τα βουτυρώνουμε ένα ένα και βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι από μία κουταλιά γέμιση. Κατόπιν διπλώνουμε λίγο τις δύο άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να μην μα ς φύγει η γέμιση και τα τυλίγουμε σε σχήμα πούρου. Έπειτα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο περίπου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε ζεστά, τα ραντίζουμε ελαφρά με ανθόνερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο ανθόνερο, τα βουτάμε ένα ένα μέσα και τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη. Τα πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας να κολλήσει η ζάχαρη καλά. Κατόπιν τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο να στεγνώσουν. Διατηρούνται ακόμα και για 2 μήνες σε στεγνό μέρος.