Υλικά

130 γραμμ. βούτυρο,  250 γραμμ. σιμιγδάλι, 650 γραμμ. ζάχαρη ψιλή,  8 αυγά,

50 γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Για το σιρόπι

650 γραμμ. ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει (περίπου 10-15 λεπτά). Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε τα αυγά δύο δύο και δουλεύουμε το μείγμα για ακόμη 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα, βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί, αδειάζουμε το γλυκό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνειά του, για περίπου 45 λεπτά. Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνο, τ’ αφήνουμε να κρυώσει, το τρυπάμε με μια βελόνα και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφού κρυώσει καλά το κόβουμε και το σερβίρουμε