Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι, 6 κουταλιές βούτυρο γάλακτος , ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη, 1 αυγό,
½ κουταλάκι σόδα, 1 ποτήρι γάλα, ½ κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού,
50 γραμμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό , 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τ’ αυγά και κατόπιν το γάλα, τη σόδα, το χυμό λεμονιού και τ’ αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Κατόπιν κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια πατάμε λίγο με την παλάμη μας και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τ’ αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και καρφώνουμε από ένα ξεφλουδισμένο αμύγδαλο πάνω σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει και ν’ αρχίσει να σκουραίνει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει και όταν τα σεκέρ παρέ είναι έτοιμα τα περιχύνουμε και τ’ αφήνουμε να απορροφήσουν καλά το σιρόπι τους.