Υλικά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 πακέτο μαργαρίνη, 4 αυγά, 1 βανίλια,
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, ¾ φλιτζανιού κακάο, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, κατόπιν το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Από αυτό το μείγμα κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε φυλάξει.