Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά (ή αν υπάρχει προζύμι)

λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε λίγο χλιαρό νερό (όχι βραστό για να μην καεί η μαγιά) και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να γίνει ένα μίγμα νερουλό αλλά στο χέρι να στέκεται η ζύμη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει και να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο ρίχνουμε με ένα φλιτζανάκι από το μίγμα στο καυτό λάδι. Τις αφήνουμε να ροδίσουν χωρίς να καούν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι και να κρυώσουν.Κατόπιν σε μια κατσαρόλα αραιώνουμε μέλι σε ελάχιστο νερό και βουτάμε μια μια τις τηγανίτες. Τις σερβίρουμε αφού τις πασπαλίσουμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι.