ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ…

Η διακίνηση ιδεών και μηνυμάτων ως εργαλεία επικοινωνίας…
Ένα βιβλίο, ένα λεύκωμα, αποτελούν πάντα το σταυροδρόμι των πολιτισμών και το καταφύγιο των τεχνών και των γραμμάτων απέναντι στη φθορά του χρόνου…

Τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε:

⦁ Έρευνα, Συγγραφή κειμένων, Επιμέλεια, Δημιουργικό, Σελιδοποίηση, Βιβλίων, Λευκωμάτων κλπ. …

⦁ Συγγραφή Άρθρων και Κειμένων

Ένα έντυπο ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, με εικόνες και λέξεις, σε μια οικεία σελίδα, μπορεί να είναι μια έκρηξη  ιδεών και εννοιών.

Κάθε πρόταση μπορεί να προσφέρει ένα πλούτο ανακαλύψεων και απολαύσεων.

⦁ Αναλαμβάνουμε άρθρα και κείμενα για Ιστοσελίδες, Blogs, Social Media, Flyers – Φυλλάδια, Έντυπα.

⦁ Επίσης, Διαχείριση και Επιμέλεια Ιστοσελίδων, Τουριστικού, Γαστρονομικού, Λαογραφικού ενδιαφέροντος.

Νάντια Σαραντοπούλου και Συνεργάτες
Tel: 6980731231, Email: keimilio@gmail.com
www.greekgaia.com.gr
https: //greekgaia1.wixsite.com/greekgaiapublishing
ΕΔΡΑ: Λυσιμάχου 46 – 48 Βάρη Αττικής ΤΚ 19400, Αθήνα

 

Η Greek Gaia, δραστηριοποιείται στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων. Σημαντικό μέρος του έργου της, είναι η έκδοση βιβλίων ιστορικού, λαογραφικού, τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούμε να ερευνήσουμε, να αντλήσουμε, να καταγράψουμε και να μεταφέρουμε ένα βαρύ πολιτιστικό φορτίο, έχοντας ξεκινήσει μια μακρινή διαδρομή στο χώρο και το χρόνο.

Ήδη έχουμε δημιουργήσει μια πολύτιμη και διαχρονική κιβωτό μνήμης και πολιτισμού την οποία αποτυπώνουμε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για να βρουν καταφύγιο οι αναμνήσεις και να ανθίσουν τα όνειρα. Είμαστε ένας λαός ιστορικής μνήμης που ζούμε βιωματικά την ιστορία μας από την οποία είναι αδύνατον να ξεκόψουμε. Άλλωστε, οι μνήμες φυλάνε πατρίδες.

            Η ιστοσελίδα μας

“Στην τεχνολογία που έχει καταλάβει ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μας, οφείλουμε πολλά. Μπορούμε όμως να της προσάψουμε την αποξένωση και την έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας. Αυτά δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε. Μπορούμε όμως και πρέπει να μην της επιτρέπουμε να αυξάνει τις αποστάσεις μεταξύ μας. Ζούμε σε ένα κόσμο που κραυγάζει και που μας έχει καταστρέψει την ακοή. Σε ένα κόσμο εικόνων που μας έχει θολώσει την όραση. Προσπαθώντας να φτιάξουμε τον συλλογικό άνθρωπο, χάνουμε το πραγματικό του πρόσωπο. Ομορφιά εκπληκτική, καθησυχαστική, πληκτική αλλά και καταστροφική.

Αντίδοτο στους δεσμούς που χαλαρώνουν είναι ο λόγος, ο διάλογος και η ανθρώπινη επικοινωνία. Η ζωή μας, στον καιρό της τεχνολογικής προόδου, έχει το ενδιαφέρον της, αλλά έχει χάσει το γούστο της. Και δεν έχει χάσει το γούστο της μόνο για εκείνους, τους τυχερούς, που πρόλαβαν να γνωρίσουν πως ήταν η αληθινή ζωή στους δύσκολους αλλά όμορφους καιρούς. Έχει χάσει το γούστο της και για εκείνους που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τίποτα από όλα τα παλιά και αγαπημένα. Και εκείνοι όμως, αν και στερημένοι από το παρελθόν, μοιάζουν σαν να τα κουβαλούν όλα αυτά στα γονίδιά τους.  Πιστεύουμε πως η ζωή είχε και έχει νόημα και αυτό το νόημα παραμένει κλασικά διαχρονικό.

Προχωρούμε μπροστά, αλλά βρίσκουμε και καταφύγιο στις αναμνήσεις, γιατί δίπλα τους θα ανθίσουν ξανά τα ξεθωριασμένα πολλές φορές όνειρα.

Στηρίζουμε την παράδοση, γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια συμφιλιωτική απάντηση στο χρόνο. Είναι ζωή, αλλά και στάση ζωής. Το παρελθόν κρύβει τις χαρές του γυρισμού και του συναπαντήματος. Παρόν και μέλλον δεν μπορούν να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη έννοια χωρίς παρελθόν.

Στον τόπο μας ακμάζει ακόμα ο παραδοσιακός πολιτισμός. Τα λαογραφικά δρώμενα έχουν βαθιές ρίζες και μια ιστορική διαδρομή που επιβεβαιώνεται από την καθημερινότητα των ανθρώπων που τα ζουν. Δεν επαναφέρουμε το παρελθόν αλλά θέλουμε να ζούμε οργανικά τη συνέχειά του. Οι ενότητες που σας παρουσιάζουμε συνοπτικά θα αποτελέσουν τη θεματολογία  και τον κορμό της ιστοσελίδας μας. Θέλουμε την άποψή σας, την κρητική σας, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας, για να τις σχεδιάσουμε τις σελίδες μας σύμφωνα με τις ανάγκες και επιθυμίες σας…”

Νάντια Σαραντοπούλου

 

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  –  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ  –  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ