Υλικά
1½ κιλό χοιρινό κομμένο σε φέτες
1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 μήλο κομμένο σε μικρές φέτες
1 ποτηράκι κονιάκ
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι μέλι, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις φέτες του μήλου να σοταριστούν και το σκόρδο και τα σβήνουμε με το κονιάκ.
Κατόπιν, προσθέτουμε νερό, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κρέας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κάστανα και τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει το φαγητό 2-3 βράσεις ακόμα πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.