Υλικά
1½ κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πράσα (το άσπρο μέρος) χοντροκομμένα
1 κιλό σέλινο (σελινόριζα και φύλλα)
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη σελινόριζα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα πράσα, το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε το λεμόνι τ’ αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα πριν το σερβίρουμε.