Υλικά

650 γραμμ. γάλα,  200 γραμμ. ξερό ψωμί,  200 γραμμ. σταφίδες, 4 αυγά (χωριστά κρόκος με ασπράδια), ξύσμα λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα (χοντροκοπανισμένα)

Για το σιρόπι

130 γραμμ. ζάχαρη, 130 γραμμ. νερό, 1 ποτηράκι κονιάκ

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα το ξερό ψωμί και τ’ αφήνουμε για 1 ώρα. Όταν μουσκέψει, το ζυμώνουμε καλά μαζί με το γάλα, ρίχνουμε και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους (τους οποίους προηγουμένως έχουμε χτυπήσει καλά) και το ξύσμα και ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στη ζύμη, μαζί με τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν, βουτυρώνουμε μια φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170°. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις βγάζουμε την πουτίγκα από το φούρνο, την ξεφορμάρουμε και την σιροπιάζουμε.