Υλικά

1 κιλό χταπόδι

⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γραμμ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γραμμ. πολτοποιημένες ντομάτες

 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 μάτσο μάραθο χοντροκομμένο

100 γραμμ. πράσινες τσακιστές ελιές

1 ποτηράκι κρασί μοσχάτο

1 κουταλάκι μέλι τ πιπέρι τ αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Πλένουμε και ζεματίζουμε τα μάραθα για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, χωρίς νερό και σε χαμηλή θερμοκρασία, να βγάλει τα ζουμιά του, να αχνιστεί και να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τα μάραθα και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε το φαγητό για 1-2 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτα. Σερβίρουμε τρίβοντας μπόλικο πιπέρι.