Υλικά

6 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια,  ½ φλιτζάνι αλεύρι ,

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο ή τριμμένο, 5 αυγά για τη γέμιση, 1 φλιτζάνι γάλα,

3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο,  3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι,

2 αυγά χτυπημένα για την επιφάνεια της πίτας, ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και χτυπάμε μ’ ένα πιρούνι να διαλυθεί, προσθέτουμε τα 5 αυγά χτυπημένα, το κρεμμύδι, τ’ αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το μάραθο και τις βρασμένες πατάτες και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα δύο αυγά και περιχύνουμε μ’ αυτά την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει.