Υλικά

½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο,

2 ντομάτες, 1 κρεμμύδι, γιαούρτι,

2 σκελίδες σκόρδο, μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φλιτζανάκι ξίδι, ρίγανη, θυμάρι,

Πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, πίτες.

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε πολύ μικρές μπουκίτσες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε για 1 ώρα. Τρίβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο γιαούρτι μαζί με το μαϊντανό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Κατόπιν κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες. Όταν συμπληρωθεί 1 ώρα που μαρινάραμε το κρέας, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λάδι, όσο να σκεπάσουμε τον πάτο της, και όταν κάψει, προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάτα του και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να ροδίσει το κρέας. Στη συνέχεια ψήνουμε ελαφρά τις πίτες και τοποθετούμε πάνω το κρέας, τη ντομάτα, το γιαούρτι με το μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκο και το σκόρδο, το κρεμμύδι, αν θέλουμε τηγανητές πατάτες και λίγη πάπρικα.