Υλικά

1 κοτόπουλο, 10 φύλλα κρούστας ή φύλλα για πίτα

5-6 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα, 2 φλιτζάνια ρύζι

5-6 κουταλιές βούτυρο, 5-6 αυγά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να βράσουν.

Όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκκαλα και τις πέτσες. Στο μεταξύ συνεχίζουμε να βράζουμε το ζωμό μαζί με τα κρεμμύδια και όταν αυτά μαλακώσουν, ρίχνουμε και βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, το ψαχνό από το κοτόπουλο, κομμένο σε κομματάκια, πιπέρι και τ’ αυγά, ελαφρά χτυπημένα, και τ’ ανακατεύουμε. Κατόπιν βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε 5 φύλλα, καλά βουτυρωμένα και αδειάζουμε το μείγμα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρωμένα, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, μέχρι να ροδοψηθεί το φύλλο για περίπου 40-45 λεπτά.