Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο ψησίματος του κρέατος.Το αρνί αντικριστό δεν μαγειρεύεται πάνω στη φωτιά αλλά δίπλα. Το τεμαχίζουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, το περνάμε στη σούβλα και το ψήνουμε αντικριστά από την φωτιά και όχι πάνω της.

Το οφτό κρέας, είναι ένας από τις αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος ,   τα τελευταία χρόνια  έχει αποκτήσει την ονομασία «αντικριστό».Για το ψήσιμό του χρησιμοποιούμε πολλά ξύλα, ώστε να δημιουργηθεί αρκετή φωτιά, τα οποία τοποθετούμε περιμετρικά γύρω από το κρέας.

Το κρέας στο κέντρο σιγοψήνεται για 4-6 ώρες. Για να φτιάξουμε αρνί με αυτό τον τρόπο, χρειαζόμαστε 10 κιλά αρνί  και μπόλικο χοντρό αλάτι. Κόβουμε το αρνί στη μέση, κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς  και κατόπιν κόβουμε στη μέση τα δύο αυτά κομμάτια. Έτσι δημιουργούμε 4 κομμάτια τα οποία περνάμε από ισάριθμες σούβλες και σχηματίζουμε ένα τετράγωνο γύρω από τη φωτιά.

Στη συνέχεια πλένουμε το αρνί πολύ καλά, το αφήνουμε να στεγνώσει, ρίχνουμε το αλάτι και το περνάμε στις σούβλες. Ανάβουμε την φωτιά με ξύλα έτσι ώστε να έχει φλόγα και όχι να γίνει κάρβουνα. Κατόπιν στήνουμε τις σούβλες γύρω από τη φωτιά και αρχίζουμε το ψήσιμο. Δεν γυρίζουμε το κρέας παρά μόνο αν γίνει από τη μία πλευρά. Το αντικριστό θεωρείται ένας πολύ υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.